ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | ||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 |
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 |
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است . برگهای آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه داراست .
ترکیبات شیمیایی:
خیار دارای ساپونین و آنزیم های مختلفی مانند پروتئولی تیک و غیره و ویتامین ها و مواد معدنی مختلف می باشد . در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .
در صد گرم خیار مواد زیر موجود است .
انرژی 8 کالری آب 95 گرم فسفر 30 میلی گرم کلسیم 25 میلی گرم
پتاسیم 160 میلی گرم ویتامین آ 250 واحد پروتئین 0/6 گرم
مواد چربی 0/1 گرم مواد نشاسته ای 2/5 گرم آهن 0/2 میلی گرم
سدیم 6 میلی گرم ویتامین ب 1 0/03 میلی گرم
ویتامین ب 2 0/04 میلی گرم ویتامین ب 3 0/2 میلی گرم ویتامین ث 7 میلی گرم
خواص دارویی :
- خیار از نظر طب قدیم ایران سرد و تر است و خنک کننده بدن می باشد و به هضم غذا کمک می کند.
- خیار حل کننده اورات و اسید اوریک است بنابراین مرض نقرس را درمان می کند.
- خیار ادرار آور است .
- خیار خون را تصفیه می کند.
- خیار عطش را تسکین می دهد .
- خیار ملین است .
- آب خیار برای رفع خارش مفید است.(پوست خیار را در آب بجوشانید و بعد از سرد شدن
روی محل خارش بریزید و ماساژ دهید.)
- خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید چین و چروکهای صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند.
- اگر می خواهید همیشه لطافت پوست خود را حفظ کنید همه روزه از خیار استفاده کنید .
مضرات :
اشخاصی که ناراحتی معده دارند نباید در مصرف خیار زیاده روی کنند زیرا ممکن باعث
است اختلال در دستگاه هضم گردد .
خیار نفاخ است چون سریعا در معده فاسد می شود همیشه باید آنرا قبل از غذا خورد
که به هضم غذا کمک کند . کسانیکه نمی توانند خیار را خوب هضم کنند باید آنرا با نمک بخورند.